» اخبار » آشنایی با یاشاردوغو از تولد تا مرگ
آشنایی با یاشاردوغو از تولد تا مرگ
اخبار

آشنایی با یاشاردوغو از تولد تا مرگ

بهمن 18, 1402 200591

به بهانه برگزاری جام معتبر یاشار دوغو

آشنایی با یاشاردوغو از تولد تا مرگ

همانطور كه غلامرضا تختی برای ایرانیان قهرمانی همیشگی ، جاودان و فراموش نشدنی است، یاشاردوغو نیز  نام و  چهره‌ایی محبوب و جاودان در كشتی تركیه دارد.

یاشار دوغو در سال 1913 در شهر سامسون در كنار دریای سیاه در شمال تركیه به دنیا آمد ولی خیلی دیر به دوبنده تیم ملی رسید.

او نخستین بار در سن 26 سالگی صاحب پیراهن تیم ملی شد و در رقابت های قهرمانی كشتی فرنگی اروپا كه طی روزهای 25 تا 28 آوریل سال 1939 در شهر اسلو نروژ برگزار گردید حضور یافت.

یاشاردوغو در این مسابقات در حالیكه كسی برای وی شانسی قائل نبود با پشت‌سرگذاشتن گوستاواندرسون نایب قهرمان سال قبل فهرمانی اروپا به مقام دوم رسید.

به علت بروز جنگ جهانی دوم، یاشار به مدت 10 سال از حضور در عرصه های بین المللی باز ماند تا در سال 1946 در رقابت‌های كشتی آزاد قهرمانی اروپا شركت کرد.

این بار او برخلاف سال 1939 كه در رقابتهای وزن 66 كیلوگرم شركت كرده بود ، در وزن 73 كیلوگرم به روی تشك رفت.

در این وزن 9 كشتی‌گیر حضور داشتند كه یاشار توانست با غلبه بر شش تن از آنها به مدال طلا دست یابد. یك سال بعد تنها رقابت‌های كشتی فرنگی قهرمانی اروپا بود كه در سطح دنیا برگزار می‌شد و یاشار كه تشنه افتخارآفرینی بود،

در این میدان حضور یافت. او در وزن 73 كیلوگرم در شش دور كشتی گرفت كه در پنج مبارزه با ضربه ‌فنی پیروز شد تا یك بار دیگر قهرمان اروپا شود.

یاشار دوغو بالاخره بعد از 10 سال انتظار به آرزویش رسید و در بازیهای المپیك 1948 لندن به مدال طلای وزن 73 كیلوگرم رسید.

او در 35 سالگی بسیار درخشان ظاهر شد و پس از چهار پیروزی با ضربه‌فنی (از جلمه ضربه‌فنی كردن عباس زندی) با شكست دادن ریچارد گارارد از استرالیا بر سكوی اول المپیك ایستاد.

سال 1949 یك سال پس از درخشش در المپیك، یاشاردوغو در استانبول تركیه در مقابل چشمان هموطنانش با اقتدار قهرمان مسابقات كشتی آزاد اروپا شد.

او این با در وزن 79 كیلوگرم به روی تشك رفت و پس از دو پیروزی با ضربه‌فنی و شكست گرونبرگ از سوئد با امتیاز صاحب گردن‌آویز طلایی رنگ شد.

آخرین میدانی كه یاشار دوغو در آن حاضر شد، رقابت‌های قهرمانی جهان در سال 1951 بود كه در شهر هلسینكی فنلاند برگزار شد.

این بار او در وزن 87 كیلوگرم به مصاف حریفان رفت و با اینكه 38 سال سن داشت با شكست دادن سپونن از فنلاند، پالم از سوئد (كه سال بعد قهرمان المپیك شد)، عباس زندی از ایران (كه در سال 1954 قهرمان جهان شد) و ماكس لیچر  از آلمان در صدر كشتی جهان قرار گرفت تا با كارنامه‌ای درخشان به دوران قهرمانی خود پایان دهد.

پس از وداع با دنیای قهرمانی یاشار دوغو به جمع مربیان تیم ملی تركیه پیوست و با جلال آتیك این تیم را در المپیك 1956 ملبورن هدایت نمود.

یاشار دوغو در سال 1961 ناگهان درگذشت ولی همواره به عنوان سمبل كشتی این كشور جاودان ماند. به یاد او هر ساله تورنمنتی بین‌المللی در تركیه برگزار می‌گردد كه اعتباری جهانی دارد.

فدراسیون كشتی تركیه در یادبود این كشتی گیر همه ساله رقابتهایی را با نام جام یاشار دوغو با دعوت از كشتی گیران كشورهای مختلف دنیا به بهترین شکل برگزار می كند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
جیرئیل خان بابائی

جیرئیل خان بابائی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×