دست از تعریف و تمجیدهای خلاف واقع برداریم/زنگ خطر برای کشتی آزاد به صدا در آمده است
بارها گفته ایم و نوشته ایم اوضاع کشتی آزاد در اکثر رده های سنی چندان تعریفی ندارد، در المپیکهای توکیو و پاریس هم علی رغم تمام شایستگیها دست کشتی آزاد کشورمان حتی از یک مدال طلا هم خالی ماند و اتفاقی دیگر که به جرات میتوان آنرا زنگ خطر برای ورزش ملی و اول کشورمان دانست در اسپانیا رقم خورد.
ایکاش به جای آنکه خبرهایی از ساخت و سازها و افتتاح های دیگر در فدراسیون کشتی به گوش برسد خبر از تغییرات اساسی در تمامی حوزه ها به خصوص تغییر نگرش مدیریتی و فنی برای موفقیت کشتی آزاد کشورمان در المپیک 2028 لس آنجلس به گوش می رسید
اینکه هفت تن از میان ۱۰ آزادکار تیم ملی جوانان ایران در مسابقات جهانی اسپانیا مقابل رقبایشان با ضربه فنی تن به شکست دادند فاجعه برای کشتی نیست و حکایت از آن ندارد که قطار ورزش اول ایران دارد از ریل خارج میشود؟
آیا خودفریبی نیست بدون توجه واقعیتهای آشکار موجود در خصوص عملکرد کشتی آزاد در المپیکهای توکیو و پاریس و عملکرد جوانان آزادکار، بعنوان آینده سازان کشتی آزاد ایران در جهانی اسپانیا همچنان به بزرگنمائیهای غیر منطقی خود ادامه دهیم؟
تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران هم همانند تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان (در دو المپیک متوالی) نتوانست در رقابتهای جهانی ۲۰۲۴ در اسپانیا انتظارات را برآورده کند.
اگر منصفانه به نتایج جوانان نگاه کنیم حتی با یک بررسی سطحی همه چیز عیان ایست،مگر آنکه بعضی ها بخواهند همانند عملکرد کشتی آزاد به عنوان ورزش ملی ایران در المپیکهای توکیو و پاریس رفتار کنند، خوب توجه کنید،کشتی آزاد جوانان ایران در حالی که در سه دوره قبلی مسابقات قهرمانی جهان،موفق به کسب عنوان قهرمانی شده بود، این بار از رسیدن به عنوان قهرمانی بازماند. نایب قهرمانی مسابقات جهانی ارزشمند، اما عجیبترین اتفاق این رقابتها که باعث افزایش نگرانیها بابت آینده کشتی ایران شد این بود که، هفت آزادکار جوان کشورمان مقابل رقبای خود ضربه فنی شدند نه اینکه با اجرای فنی از سوی حریف غافل گیر شده باشند و در یک اتفاق ضربه فنی شده باشند تاسف بار اینجاست در امتیاز فنی حریفانشان کشتی گیران ما را با اختلاف ۱۰ امتیاز شکست دهند؛ و این یعنی اینکه، زنگ خطر برای کشتی آزاد ایران نه تنها از رقابتهای جهانی جوانان در اسپانیا بلکه از همان المپیکهای توکیو و پاریس و حتی قبل تر به صدا در آمده اما انگار گوش شنوایی وجودنداشته و ندارد که آن را بشنود.
آنچه در اسپانیا اتفاق افتاد، نشان میدهد آزادکاران جوان ایران با ایرادهای فنی بسیاری روانه مسابقات جهانی شدند.
همانگونه که بزرگسالان آزادکار نیز در طی این سالها با ایرادات فنی زیادی روبرو بودند و تیمی که می توانست در المپیک پاریس حداقل صاحب ۳ طلا شود حتی صاحب یک طلا هم نشد.
شاگردان غلامرضا محمدی به عنوان آینده سازان کشتی آزاد ایران، در اکثر اوزان عملکرد غیر قابل دفاعی داشتند.
در مرحله یکچهارم نهایی وزن ۵۷ کیلوگرم میلاد والیزاده، چهره مستعد کشتی ایران، با نتیجه عجیب ۱۰ بر صفر مغلوب هایکو کاسپاریان از ارمنستان شد.
در فینال وزن ۶۱ کیلوگرم ابراهیمخواری، دیگر کشتیگیر شاخص تیم جوانان ایران، مقابل ماسانوسوکه اونو از ژاپن با نتیجه دور از انتظار ۱۰ بر صفر تن به شکست داد.
در نیمهنهایی وزن ۷۰ کیلوگرم، علی کرمپور نیز ۱۳ بر دو مغلوب یاماشیتا از ژاپن شد.
مهدی یوسفی نیز در دور نخست وزن ۷۹ کیلوگرم ۱۰ بر صفر مقابل آلپ ارسلان بگنجوف از ترکمنستان شکست خورد.
در نیمهنهایی وزن ۸۶ کیلوگرم نیز ابوالفضل رحمانی با نتیجه دوازده بر دو برابر ابراگیم کادیف روسیه شکست خورد.
در مرحله یکچهارم نهایی وزن ۹۲ کیلوگرم ابوالفضل دلیری با نتیجه ۱۳ بر سه برابر مصطفی گادژی مالاچ دیبیروف از روسیه تن به شکست داد.
و در نهایت در مرحله یکهشتم نهایی وزن ۹۷ کیلوگرم هم ابوالفضل بابالو با نتیجه ۱۲ بر یک برابر رضابک آیتومخان از قزاقستان شکست خورد تا تعداد ضربه فنی کشتی گیران ایران مقابل رقبا به عدد هفت برسد!
آیا این نتایج تاسف بار نشانه آن نیست که آینده کشتی آزاد ایران در خطر است؟
آیا نباید بپذیریم قطار کشتی آزاد از ریل خارج شده است؟
نتایج آزادکاران جوان ایران در رقابتهای جهانی اسپانیا نشان داد سکانداران فدراسیون کشتی باید هرچه سریعتر به خود بیایند و تحت تاثیر بعضی حمد و ثناهای بی پایه و اساس قرار نگیرند،مرد اول کشتی ایران باید این واقعیت غیر قابل انکار را بپذیرد که اوضاع کشتی آزاد نه تنها تعریفی ندارد بلکه خطرناک است و اگر بی تفاوت باشیم، شاید همانند المپیکهای توکیو و پاریس در المپیک 2028 لس آنجلس هم دستمان تهی از مدال طلا گردد.